pondělí 7. září 2015

Švestkování

Tatínek si přál švestkový koláč. A tak jsem ho upekla. Vzhledem k tomu, že mám švestky moc ráda a mám bezlepkovou dietu, rozhodla jsem se, že upeču podzimní jáhlový koláč :) Je to velmi jednoduchý koláč, který zvládne úplně každý a můžete ho péct i z normální mouky. Tak ho zkuste a dejte vědět, jak se Vám povedl.

RECEPT:

1 kelímek bílého jogurtu - kelímek použijte jako odměrku na další ingredience :)
1,5 kelímku jáhlové, nebo jiné mouky
1/2 kelímku cukru
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
1 vejce
ovoce
drobenka

Mouku a prášek do pečiva je lepší prosít a pak můžete vše smíchat dohromady. Přidejte ovoce a nakonec drobenku a pečte 30 min na 180°C. Koláč můžete péct i bez drobenky a jen ho po upečení lehce posypat skořicí a moučkovým cukrem :)
Dobrou chuť!







Zbožňuji podzim, podzimní přírodu, vůni vzduchu, když se ráno procházím... podzimní pečení a vaření, vše je barevné, fialové, oranžové, nasáté letním sluncem... zbožňuji tento čas!

Pěkné pečení,
Vaše Barbora

Žádné komentáře:

Okomentovat