středa 28. října 2015

Nebe na zemi

Když já Vám povídám, že je nebe na zemi, pravdu mám, věřte mi..." 

https://www.youtube.com/watch?v=hLMhjCGL-8I

Slova pana Wericha jsou tak výstižná, že jsem je musela na úvod použít. Ano, minulý víkend jsem objevila nebe na zemi. S Aličkou jsme vyrazily na výlet do jiných krajů a celý víkend jsme objevovaly krásy Brna a jeho okolí. V pátek jsme nasedly do auta v momentě, kdy začalo nejvíc pršet...ano do auta, čtete správně. Řídila jsem :) Cesta byla dlouhá, krize sem, krize tam a po 2,5h jsme dorazily na místo. Bydlely jsme v té nejkrásnější chalupě! Staré místo s duší, které nás úplně uchvátilo. Když jsme vešly do chodby, tak nás zahalila příjemná vůně dřeva a domova. A všude byly knihy, v obýváku, v pokoji i na záchodě :) V kuchyni byla kamna, na zahradě jablka a ořechy a v dálce ovce. A náš pokoj byl nejkrásnější. Však se podívejte sami:



V pátek večer jsme se ještě vydaly do Ikey. Jely jsme po D1, což byla má premiéra na silnici tohoto typu a taky doufám, že derniéra, jelikož to bylo něco nepopsatelného! Jely jsme na večeři a pro psací stůl a židli :) a pro další nepotřebné věci, které si prostě v Ikee musíte koupit, když je vidíte. Byl to tedy spíš běh napříč Ikeou, jelikož jsme měly jen hodinu a půl na vše! A hodina a půl + dvě holky + IKEA obvykle nedávají dohromady žádný pozitivní výsledek :D Ale my jsme to zvládly! A ještě jsme si ve 21:00 daly mražený jogurt s jahodovou polevou!!! Uff, bylo to náročné.



V sobotu ráno jme po probuzení slepičkami z vedlejší zahrady, ranní sprše, zdravé snídani, lehkém nalíčení vyrazily na zastávku autobusu a za 42,- jsme se vydaly do centra Brna. Jely jsme i šalinou, 8, a vystoupily jsme na Hlavním nádraží. Proti nám se hrnul davy, čemuž jsme ze začátku nerozuměly, ale brzy jsme pochopily, že dostat se na Náměstí Svobody nebude až tak jednoduchá záležitost, jelikož se v Brně konal Národní eucharistický kongres, což jsme netušily. A tak jsme se schovaly v jedné moc pěkné kavárně. Když budete mít cestu kolem, tak tam určitě zajděte. Mají výbornou kávu, milou obsluhu a krásné prostředí. Jo a jmenuje se to Skog Urban :) Tak si skočte do Skogu a můžete napsat, jak se Vám tam líbilo. Pak jsme trávily den chozením po památkách, návštěvami restaurací, obchodů, kaváren a jednoho skvělého baru, který vlastně Neexistuje, tak jsme tam nemohly být! Ale máme odtud krásné skleničky, tak tam taky zajděte a můžete třeba strávit večer s Leonardem DiCapriem a nebo jen se skleničkou španělského šumivého vína. A krásu vystřídala nádhera a my jsme si užily nádherný den :)





V neděli jsme vše poklidily, postaraly se o stavení a vyrazily na cestu. Samozřejmě jsme se zastavily na oběd v úžasné restauraci Na Návsi, kde měli zvěřinové hody. A jestli opravdu budete mít cestu kolem, tak tam si musíte zajít na oběd. S Aličkou jsme snědly celého bažanta - ano, opravdu moc rády jíme! A bylo to výborné. A pak nás čekala cesta zpět, kterou jsme i přes jedno chybné odbočení zvládly na jedničku.


Tak užívejte světa a nezapomeňte, že se fantazii meze nekladou! Cestujte, jezte a bavte se! A taky čtěte knihy, to je důležité!


Pěkné čtení,
Vaše Barbora

Žádné komentáře:

Okomentovat